НБУ запроваджує новий інструмент капіталізації банків

НБУ запроваджує новий інструмент капіталізації банків

Укрінформ
Національний банк запроваджує новий інструмент капіталізації банків, що розширить можливості для збільшення рівня капіталізації банківської системи.

Новий інструмент впроваджується постановою Правління НБУ №148 від 22 грудня 2018 року "Про затвердження змін до Інструкції про порядок регулювання діяльності банків України", що набуває чинності з 27 грудня 2018 року, повідомляє прес-служба НБУ.

“Національний банк України запроваджує новий інструмент капіталу з умовами конверсії / списання. Новий інструмент розширить можливості для збільшення рівня капіталізації банківської системи України та є першим кроком у реформуванні вимог до капіталу, запровадження яких заплановано на 2020 рік”, - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що основною характеристикою інструменту є здатність поглинати збитки банку через конверсію або списання зобов’язань за таким інструментом за рахунок коштів інвесторів, а не за рахунок коштів інших кредиторів та держави. Конверсію або списання зобов’язань за інструментом банк здійснює у разі настання тригерної події - зменшення рівня достатності основного капіталу банку (без врахування інструменту) нижче 6,25%.

Читайте також: НБУ назвав умову зниження облікової ставки

Для здійснення конверсії кошти за інструментом спрямовуються на придбання простих акцій банку, що дозволить збільшити розмір статутного капіталу банку. У разі списання зобов’язань за інструментом банк отримає дохід, який “поглине” поточні збитки від його діяльності.

Новий інструмент є довгостроковим (строк залучення коштів – не менше ніж 50 років) та передбачає поступову амортизацію протягом 15 років до кінцевого строку погашення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-