НБУ: Картки Національної платіжної системи приймають 95% терміналів в Україні

НБУ: Картки Національної платіжної системи приймають 95% терміналів в Україні

Укрінформ
В Україні майже 95% усіх торговельних терміналів приймають платіжні карти Національної платіжної системи "ПРОСТІР".

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Майже 95% усіх торговельних терміналів в Україні сьогодні приймають платіжні карти Національної платіжної системи "ПРОСТІР" (далі – НПС "ПРОСТІР")", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що у НПС "ПРОСТІР" уже впроваджено популярні на ринку технології безконтактної оплати, двохфакторну аутентифікацію платежів в Інтернеті, міжбанківські р2р-перекази, значно розширено продуктовий ряд системи.

"Досягнення цього року є запорукою для подальшої успішної розбудови національної платіжної системи. Відповідно до стратегії розвитку НПС "ПРОСТІР", у 2019 році ми плануємо активізувати емісію наших платіжних карток та збільшити частку національної системи у загальному обсязі безготівкових операцій", – зазначив директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Олександр Яблунівський.

Читайте також: НБУ оприлюднив проекти постанов майбутньої системи валютного регулювання

За його словами, це стане можливим завдяки впровадженню в НПС "ПРОСТІР" сучасних технологій, підвищенню рівня обізнаності та лояльності до бренду ПРОСТІР, а також посиленню довіри з боку потенційних та наявних користувачів платіжних карток національної платіжної системи до безготівкових розрахунків.

Як відомо, НПС "ПРОСТІР" – це національна система роздрібних платежів, створена Національним банком, розрахунки у якій здійснюються за допомогою платіжних карток на території України. На сьогодні учасниками системи є національний оператор поштового зв’язку "Укрпошта" та 50 банків. Із застосуванням платіжних карток НПС "ПРОСТІР" за минулий рік здійснено 10,7 млн операцій на суму 16,3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-