За підсумками року ВВП зросте на 3,4% - Нацбанк

За підсумками року ВВП зросте на 3,4% - Нацбанк

Укрінформ
У Національному банку прогнозують зростання реального ВВП за підсумками 2018 року на 3,4%.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Зростання реального ВВП за підсумками 2018 року буде близьким до прогнозу, опублікованого в Інфляційному звіті за жовтень 2018 року (3,4%)", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що у IІI кварталі 2018 року економіка України зросла на 2,8% у річному вимірі, сповільнившись з 3,8% р/р у ІI кварталі. Фактичні темпи зростання реального ВВП у IІI кварталі 2018 року були близькими до оцінки Національного банку, яка була опублікована у Інфляційному звіті за жовтень 2018 року (3,1% р/р).

Основним драйвером зростання ВВП у ІІІ кварталі 2018 року очікувано виступав внутрішній попит, як споживчий, так і інвестиційний. Зростання кінцевих споживчих витрат домогосподарств прискорилося до 9,7% р/р внаслідок підвищення заробітних плат, пенсій, збільшення переказів трудових мігрантів в Україну, а також відносно високих і стабільних споживчих настроїв населення. Інвестиційна активність залишалася одним з важливих факторів економічного зростання. Валове нагромадження основного капіталу (ВНОК) продовжило зростати значними темпами (9,7% р/р).

Читайте також: НБУ подав позов проти Коломойського на 6,6 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, в середині грудня Міжнародний валютний фонд знизив свій прогноз зростання реального ВВП України за 2018 рік до 3,447% проти 3,5%, як прогнозував МВФ у жовтні в огляді "Перспективи світової економіки". Також МВФ спрогнозував зростання реального ВВП України впродовж наступних двох років: з нинішніх 3,447% до 4,433% у 2020 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-