Укрзалізниця ініціює відмову від запасних частин з Росії - Кравцов

Укрзалізниця ініціює відмову від запасних частин з Росії - Кравцов

Інфографіка
Укрінформ
Укрзалізниця гостро потребує заміщення імпортних запчастин, насамперед, російського виробництва, і пропонує національним виробникам створити альтернативу цій продукції.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

"Укрзалізниця має гостру потребу в заміщенні імпортних запчастин. Передусім - виробництва Російської Федерації. Тому ми виходимо з пропозицією до національних виробників створити альтернативу продукції країни-агресора", - написав він.

Кравцов, зокрема, зауважив, що наступного року Укрзалізниці необхідно 230 позицій таких запчастин, а це 575 тис. одиниць і 1,6 млрд грн для української економіки. До того ж більше 8 тисяч українців зможуть отримати роботу.

"Ринок уже багато років очікував від Укрзалізниці таких замовлень. І сьогодні ми пропонуємо дати старт новій індустріалізації України", - заявив керівник компанії.

Він зазначив, що на сайті Укрзалізниці можна ознайомитися з каталогом гостродефіцитної продукції, його уже представлено виробникам.

Читайте також: Укрзалізниця цьогоріч оновила рекордні 100 пасажирських вагонів - Кравцов

Надалі, за словами Кравцова, цей каталог буде деталізуватися і розширюватися.

"Зараз ми ведемо перемовини з ProZorro.Продажі, аби була можливість укладати рамкові договори на 3 роки. Для вітчизняних підприємств це краще, ніж разові замовлення. Тоді власники будуть зацікавлені інвестувати в розвиток своїх виробничих баз і розумітимуть обсяг продукції на довгостроковий період", - розповів керівник залізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-