Укрзалізниця цьогоріч оновила рекордні 100 пасажирських вагонів - Кравцов

Укрзалізниця цьогоріч оновила рекордні 100 пасажирських вагонів - Кравцов

Інфографіка
Укрінформ
Укрзалізниця цьогоріч оновила 100 пасажирських вагонів - рекордну кількість за останні 8 років.

Про це розповів в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомляє прес-служба компанії.

"Сто пасажирських вагонів загалом буде оновлено у 2018-му шляхом капітально-відновлювального ремонту. Це 6 составів, які щодобово перевозитимуть понад 3,5 тис. пасажирів. Загалом за рік оновленими вагонами подорожуватимуть 1,2 млн пасажирів", - сказав Кравцов.

За інформацією Укрзалізниці, за 11 місяців оновлено вже 86 вагонів – 54 у власних депо та 32 на заводах. Ще понад 20 одиниць пройдуть капітально-відновлювальний ремонт до кінця грудня.

Як зазначив керівник Укрзалізниці на своїй сторінці у Facebook, рекордних обсягів ремонту вагонів вдалося досягти завдяки збільшенню інвестицій, удосконаленню системи закупівель комплектуючих і запчастин та консолідації кваліфікованого персоналу.

«Ми пішли шляхом найбільш ефективного економічного методу - капітально-відновлювальних ремонтів. Вартість модернізації, у порівнянні з виготовленням нових - у два з половиною рази менша», – розповів Кравцов.

За інформацією Укрзалізниці, капітально-відновлювальний ремонт дозволяє зробити вагон як новий. Повністю змінено інтер’єр, оновлені основні вузли та системи: кондиціювання повітря, вентиляції, замінені полиці, перестінки, комплекти вікон, встановлено індивідуальні розетки електроживлення для кожного місця, облаштовані вакуумні санвузли, нанесено лакофарбове покриття кузовів зі збільшеним терміном служби до 10 років. Капітально-відновлювальний ремонт таким чином подовжує термін служби вагонів ще на 14 років.

Читайте також: Світовий банк вивчає позитивні тренди в Укрзалізниці

За словами Кравцова, ці відремонтовані вагони вже задіяні до перевезень. З частини сформували нові поїзди, оновленими вагонами також поповнюються схеми існуючих поїздів - збільшено кількість вагонів поїздів у популярних напрямках.

Так із вагонів, що пройшли КВР, сформовано поїзд «Чотири столиці» за маршрутом Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига, а також пари поїздів №3/4 Запоріжжя – Ужгород і №19/20 Київ–Лисичанськ. Окрім того, збільшено кількість вагонів у складі таких пар поїздів: №79/80 Дніпро–Київ, №11/12 Київ – Новоолексіївка та №7/8 Київ – Івано-Франківськ.

«Пасажирські вагони, що пройшли КВР, курсують виключно у фірмових поїздах 1 класу, що дозволяє ефективно використовувати рухомий склад. Виконати КВР одного пасажирського вагона в цінах цього року обходиться майже в 10 млн грн без ПДВ», – повідомив Кравцов.

У компанії сподіваються збільшити капітальні інвестиції в оновлення пасажирського рухомого складу наступного року та планують вчасно розпочати тендерно-договірну роботу із закупівлі необхідних матеріально-технічних ресурсів і послуг з КВР в умовах заводів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-