НБУ ліквідовує

НБУ ліквідовує "дочку" російського ВТБ

Укрінформ
Національний банк України 18 грудня 2018 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "ВТБ БАНК".

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення від 18 грудня 2018 року № 849-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "ВТБ Банк", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк 13 листопада 2018 року відніс АТ "ВТБ Банк" до категорії проблемних. Тоді ж було встановлено строк для вжиття АТ "ВТБ Банк" плану заходів з приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Читайте також: НБУ сподівається, що Сбербанк і Промінвест не повторять долю російського ВТБ

Зважаючи на відсутність реальних дій з боку власників АТ "ВТБ Банк" для запобігання неплатоспроможності, а також відсутність вжитих та реалістичних заходів для покращення ліквідності банку, та у зв'язку з тим, що діяльність АТ “ВТБ Банк” не відповідала вимогам банківського законодавства і нормативно-правовим актам Національного банку України, наприкінці листопада Правлінням Національного банку України 27 листопада 2018 року було прийнято рішення про віднесення АТ "ВТБ Банк" до категорії неплатоспроможних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-