НБУ сподівається, що Сбербанк і Промінвест не повторять долю російського ВТБ

НБУ сподівається, що Сбербанк і Промінвест не повторять долю російського ВТБ

Укрінформ
У Національному банку констатують, що АТ "Сбербанк" і ПАТ "Промінвестбанк" мають достатньо ліквідності, та сподіваються, що вихід цих банків з ринку відбудеться не через визнання їх неплатоспроможними.

Про це під час "Презентації звіту про фінансову стабільність" сказала перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас залишилось два великі банки з російським державним капіталом, це Сбербанк та Промінвестбанк. На сьогодні вони мають достатньо ліквідності, тому ми сподіваємось, що вихід цих банків з ринку відбудеться в інший спосіб (ніж ВТБ Банку - ред)", - сказала Рожкова.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк 13 листопада 2018 року відніс АТ "ВТБ Банк" до категорії проблемних. Тоді ж було встановлено строк для вжиття АТ "ВТБ Банк" плану заходів з приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Читайте також: "Дочка" російського "ВТБ-Банку" втратила ліцензію в Україні

Зважаючи на відсутність реальних дій з боку власників АТ "ВТБ Банк" для запобігання неплатоспроможності, а також відсутність вжитих та реалістичних заходів для покращення ліквідності банку, та у зв'язку з тим, що діяльність АТ “ВТБ Банк” не відповідала вимогам банківського законодавства і нормативно-правовим актам Національного банку України, наприкінці листопада Правлінням Національного банку України було прийнято рішення про віднесення АТ "ВТБ Банк" до категорії неплатоспроможних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-