Українські банки йдуть на рекорд прибутку за 10 років

Українські банки йдуть на рекорд прибутку за 10 років

Укрінформ
У Національному банку очікують, що за результатами 2018 року банківський сектор стане найприбутковішим за більш як 10 років.

Про це під час "Презентації звіту про фінансову стабільність" заявила перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За результатами 2018 року сектор отримає прибуток. За попередніми нашими оцінками, цей прибуток може стати рекордним за більш як 10 років. За підсумками 10 місяців поточного року банки отримали прибуток у розмірі близько 15 млрд грн, і ми прогнозуємо, що прибутковість банківського сектору буде зростати і в наступному році", - сказала Рожкова.

Читайте також: НБУ не бачить валютних втрат від блокування Керченської протоки

Вона зазначила, що цьому послужили зростання операційних прибутків та зниження відрахувань до резервів. Завдяки цьому банки відновили кредитування, особливо пожвавилось споживче кредитування.

"У наступному році ми очікуємо, що темпи зростання споживчого кредитування збережуться, і становитимуть 30 -35% р/р", - сказала Рожкова.

Нагадаємо, що за 2017 рік банки України отримали 26,472 млрд грн збитків. У 2016 році збитки банків становили 159,388 млрд грн, у 2015 році - 66,6 млрд грн, у 2014 році - 52,966 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-