НБУ не бачить валютних втрат від блокування Керченської протоки

НБУ не бачить валютних втрат від блокування Керченської протоки

Укрінформ
У Національному банку України не бачать значних втрат виручки українськими експортерами від блокади у Керченській протоці.

Про це на брифінгу сказав заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не бачимо останніми тижнями, що ситуація на валютному ринку змінюється, та не бачимо падіння валютної виручки. Судноплавство Керченською протокою відновилось. Крім того, для українських металургів ситуація не нова, тому вони ще з літа почали переорієнтовуватись на чорноморські порти", - сказав Сологуб.

Читайте також: НБУ визначився, як працюватимуть банки на новорічні свята

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські прикордонники обстріляли та захопили групу з трьох кораблів українських Військово-морських сил, що здійснювали плановий похід з Одеси до Маріуполя. Після неприхованого акту агресії в Керченській протоці Рада національної безпеки та оборони України прийняла рішення про запровадження в країні воєнного стану.

Верховна Рада на своєму позачерговому засіданні 26 листопада підтримала це рішення та ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-