МВФ 18 грудня назве дати та обсяги траншів для України

МВФ 18 грудня назве дати та обсяги траншів для України

Укрінформ
У МВФ запевнили, що націлені на подальшу взаємодію з Україною в межах нової програми stand-by і підтвердили, що рішення по першому й наступних траншах розглядатиметься Виконавчою радою 18 грудня у Вашингтоні.

Про це заявив у четвер, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу під час брифінгу в штаб-квартирі МВФ, директор прес-офісу Фонду Джеррі Райс.

"Це (нова програма stand-by) розглядатиметься нашою Радою 18 грудня, тобто наступного тижня. Я можу це підтвердити", - зауважив Райс у відповідь на прохання уточнити оприлюднений раніше графік роботи Виконавчої ради Фонду.

Що стосується обсягу першого перерахування коштів Україні, а також кількості запланованих фінансових траншів у межах програми, Райс підкреслив, що "це рішення буде прийнято Виконавчою радою". Він зазначив, офіційно про це буде повідомлено після засідання Ради наступного тижня. "Ви зможете побачити дати та обсяги траншів", - уточнив офіційний представник Фонду.

Коментуючи запитання щодо перспектив співпраці МВФ і України з огляду на посилення напруження в Чорному і Азовському морях, Райс зауважив, що Фонд має намір продовжувати взаємодію з Києвом. "Процес (розгляду нової програми для України – ред.) продовжується, проведення засідання Виконавчої ради заплановано", - сказав він.

Директор прес-офісу Фонду також підкреслив, що офіційний Київ запевнив МВФ у намірах продовжувати конструктивну співпрацю з метою зміцнення національної економіки.

Читайте також: Нацбанк очікує транш МВФ "під ялиночку"

"Українська влада підтвердила свої зобов'язання продовжувати запровадження макроекономічної політики, а також реформ з метою залучення інвестицій та досягнення стійкого зростання. Отже, ми очікуємо, що це просуватиметься далі, як заплановано (після засідання ради – ред.), наступного тижня", - підкреслив офіційний представник Фонду.

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня МВФ і уряд дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки stand-by замість програми розширеного фінансування EFF, яка завершується у березні. Обсяг нової програми становить 3,9 млрд доларів США. Угода підлягає затвердженню менеджментом МВФ, а також схваленню Радою директорів Фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-