Нацкомісія не допустила необгрунтованого завищення тарифів на тепло - голова

Нацкомісія не допустила необгрунтованого завищення тарифів на тепло - голова

Інфографіка
Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, підвищила тарифи на тепло на відсоток, що не перевищив зростання вартості газу.

Про це написала голова НКРЕКП Оксана Кривенко у Facebook.

"Cьогодні НКРЕКП прийняла виважені рішення щодо тарифів на тепло по 18 з 26 запланованих ліцензіатів. Ми не допустили необгрунтованого завищення тарифів. Відсоток зростання тарифів на тепло не перевищив відсоток зростання вартості газу – 23,5%. Водночас для споживачів бюджетної сфери нам вдалось зменшити тарифи до 22%", - сказала Кривенко.

За її словами, тарифи розглядалися за зверненням ліцензіата, після проведення відкритих обговорень на місцях за участі органів місцевої влади та громади. Крім того, запевнила Кривенко, вартість електричної енергії для населення залишиться незмінною.

"Бюджетом передбачений захист вразливих споживачів, тому платіжка соціально вразливих споживачів не зміниться", - також додала голова НКРЕКП.

Читайте також: Гендиректора київського теплоенерго викликали до прокуратури

Вона зазначила, що завтра будуть розглянуті тарифи ще 8 ліцензіатів. 

Кривенко також нагадала, що планований термін набуття чинності скоригованих тарифів - 1 січня 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, підвищила тариф на виробництво тепла для населення комунальним підприємством "Київтеплоенерго" на 22,7% - до 964,19 грн за ГКал. Водночас тариф на відпуск електроенергії для КП "Київтеплоенерго" знижено на 22,8% - до 141,43 коп. за кВт-год.

Інфографіка: Кривенко, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-