НБУ та Народний банк Китаю поновили дію Договору про валютний своп

НБУ та Народний банк Китаю поновили дію Договору про валютний своп

Укрінформ
Народний банк Китаю та Національний банк України поновили дію Договору про валютний своп на три роки.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України та Народний банк Китаю поновили Двосторонній договір про валютний своп для валют юань, гривня ще на три роки. Максимальна сума лінії валютного свопу залишається незмінною: на рівні 15 мільярдів юанів або 62 мільярдів гривень", - йдеться в повідомленні.

Відповідний договір підписали голова Національного банку України Яків Смолій та голова Народного банку Китаю Ї Ган під час робочого візиту Смолія до Пекіну, Китайська Народна Республіка.

"Китай - це другий найбільший торговий партнер України за товарообігом, а роль юаня в міжнародній торгівлі зростає. Доступ до коштів, отриманих за договором, сприятиме здійсненню торгівлі між Україною та Китаєм в юанях. Договір сприятиме подальшій економічній співпраці між нашими двома країнами", - сказав Смолій.

Читайте також: НБУ хоче “цивілізованого виходу” з України російських банків

У регуляторі зазначають, що підписаний договір - уже третя подібна угода між Національним банком України та Народним банком Китаю в рамках постійної, взаємовигідної, двосторонньої співпраці між центральними банками. Термін дії попереднього трирічного Договору про валютний своп на суму до 54 мільярдів гривень та 15 мільярдів юанів сплив у червні 2018 року.

Як відомо, валютний своп - валютна операція за договором, умови якого передбачають купівлю (продаж, обмін) іноземної валюти зі зворотним її продажем (купівлею, обміном) на певну дату в майбутньому з фіксацією умов цих операцій під час укладення договору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-