Капітальні видатки місцевих бюджетів цьогоріч зросли на третину - Мінфін

Капітальні видатки місцевих бюджетів цьогоріч зросли на третину - Мінфін

Укрінформ
За січень-жовтень 2018 року обсяг капітальних видатків місцевих бюджетів становив 55 млрд грн, що на третину більше порівняно з минулим роком.

Про це на Форумі місцевого самоврядування - ІІІ Форум об'єднаних громад сказав заступник міністра фінансів Юрій Джигир, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Обсяг капітальних видатків за 10 місяців цього року склав 55 млрд грн, це на третину більше ніж у попередньому році. Накопичення залишків на рахунках місцевих бюджетів в казначействі - 63 млрд грн, що є значним ресурсом. При цьому, залишки коштів на депозитних рахунках місцевої влади - 13 млрд грн», - сказав Джигир.

Він зазначив, що такі ресурси для місцевого самоврядування - це гарний спосіб, що дозволяє більш гнучко на місцевому рівні перекривати ті потреби, які виникають в галузях освіти чи охорони здоров'я.

Читайте також: Рева розповів, в чому бачить ресурс для збільшення пенсій

Як відомо, капітальні видатки бюджету розвитку спрямовуються на: соціально-економічний розвиток регіонів, виконання інвестиційних проектів, будівництво, капітальний ремонт та реконструкцію об'єктів соціально-культурної сфери і житлово-комунального господарства, тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-