РФ почала пропускати кораблі з агропродукцією до портів в Азовському морі

РФ почала пропускати кораблі з агропродукцією до портів в Азовському морі

Укрінформ
Перевалка зерна на судна через порти Маріуполя і Бердянська відновлена і здійснюється в штатному режимі.

Про це повідомили учасники Штабу з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарстві, чергове засідання якого відбулось у вівторок під головуванням першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка, інформує прес-служба Мінагрополітики.

"Засідання Штабу розпочалося із приємної звістки – наші судна почали проходити в обидві сторони через порти Маріуполя і Бердянська. Порти працюють в штатному режимі, експортні відвантаження відбуваються за планом", - зазначив Мартинюк.

За словами начальника Служби з організації роботи портів ДП "Адміністрації морських портів України" Вячеслава Вороного, внутрішні робочі групи, які були створені для взаємодії морських портів і станцій "Укрзалізниці", працюють у щоденному графіку і всі необхідні питання вирішуються оперативно. На сьогоднішній день ні одному із терміналів не оголошено конвенції, тобто обмежень на прийом вантажів.

Станом на 4 грудня перевалка вантажів морськими портами вже склала 37,2 млн тонн, що практично дорівнює минулорічному показнику за аналогічний період.

Читайте також: У Керченській протоці застрягли близько 170 суден, які очікують на прохід

Українські порти на Азові планують збільшити перевалку вантажів майже на 800 тис. тонн на рік. Для цього Адміністрація морських портів України продовжує реалізацію проектів з днопоглиблення.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада Росія блокувала пропуск суден в українські порти Азовського моря через Керч-Єнікальський канал. У районі Керченської протоки, прохід якою заблокувала Росія, наразі скупчилися понад 400 українських та іноземних суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-