Росія скоротила транзит газу через Україну

Росія скоротила транзит газу через Україну

Інфографіка
Укрінформ
Обсяг транспортування газу українською ГТС за січень-листопад 2018 року становив 79,2 млрд кубометрів, що на 7,4% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомили у прес-службі АТ "Укртрансгаз".

"Обсяги транспортування газу територією України з Російської Федерації до європейських країн і Молдови становлять 79,2 млрд кубометрів. З початку року транзитні обсяги скоротились на 6,3 млрд кубометрів, або на 7,4%, порівняно з аналогічним періодом 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, знизила вартість транзиту українською ГТС. Ціна входу в ГТС для всіх транскордонних точок з наступного року становитиме 3,02-6,04 дол. за тис. кубометрів на добу замість нинішніх 12 дол.

Читайте також: Нацкомісія пропонує вдвічі знизити тарифи на послуги транспортування газу

Крім того, рішенням Стокгольмського арбітражу була знижена вартість транзиту для Газпрому. Однак російська компанія відмовляється виконувати рішення арбітражу та сплачує транзит за тією ставкою, яка була зафіксована у транзитному контракті за 2009 рік. НАК "Нафтогаз України" зараховує переплату Газпрому в рахунок штрафів за несплату 2,56 млрд дол. боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-