Розмитнення

Розмитнення "євроблях": депутати хочуть призупинити дію нових законів

Укрінформ
Народний депутат Юрій Дерев’янко (позафракційний) зареєстрував законопроект щодо призупинення на 90 днів дії раніше ухвалених законів про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

Проект закону про внесення змін до Перехідних положень Податкового кодексу України та зупинення дії законів "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" та "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України" опублікований на сайті парламенту.

“Законопроектом передбачено, що дія законів України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів” та “Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України” зупиняється до 1 березня 2019 року”, - ідеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Також пропонується продовжити дію податкової пільги для стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів до 28 лютого 2019 року.

Законопроектом передбачено, що громадяни України, які порушили умови ввезення на митну територію України і розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією, що класифікуються за товарними позиціями 8702, 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонни), 8711 згідно з , та причепів до них, що класифікуються за товарною позицією 8716 згідно з УКТ ЗЕД, у кількості однієї одиниці на кожну товарну позицію, звільняються від відповідальності за порушення митних правил, податкового та адміністративного законодавства стосовно транспортного засобу, щодо якого не дотримані строки та умови (вимоги) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту.

Дерев’янко вважає, що ухвалення законопроекту врегулює проблему автомобілів з іноземною реєстрацією, про що він заявив у ході Погоджувальної ради у понеділок.

Читайте також: МВС розписало нові вимоги до реєстрації "євроблях"

Як повідомлялось, нові правила щодо ввезення автомобілів на єврономерах набули чинності 25 листопада. Того ж дня розпочалися масові протести, які тривали понад дві доби. 27 листопада пункти пропуску частково були розблоковані, наразі всі вони працюють у штатному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-