Нафта дорожчає на тлі можливого скорочення видобутку ОПЕК

Нафта дорожчає на тлі можливого скорочення видобутку ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту трохи зросли в п'ятницю на фоні очікування скорочення видобутку нафти і її поставок на світові ринки учасниками групи ОПЕК+. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля лютневої нафти Brent становила $60,23 (+0,53%). Барель січневої нафти WTI торгувався за $51,55 (+0,19%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $59,91 і $51,45 відповідно.

Ціни на "чорне золото" зростають в очікуванні скорочення видобутку і поставок сировини, рішення про яке, ймовірно, буде прийнято учасниками групи ОПЕК+ 6 грудня на міністерській нараді у Відні.

До ухвалення такого рішення закликає Саудівська Аравія на фоні 30-відсоткового обвалу цін на нафту по відношенню до початку жовтня. Обсяг скорочення може становити від 1,0 до 1,4 млн бар./доб. (б/д), повідомляє Reuters із посиланням на джерела в картелі. Проте деякі галузеві оглядачі стверджують, що ця цифра може бути вищою.

Напередодні РФ заявила про те, що готова брати участь у процесі скорочення поставок сировини на світові ринки, проте обсяги і терміни такого скорочення вимагають узгодження.

Читайте також: Укргазвидобування повністю виконало зобов’язання за контрактами з Міноборони

У той же час збільшення виробництва сирої нафти в США і, як наслідок, зростання її комерційних запасів обмежують зростання цін на "чорне золото".

Запаси нафти в США зросли на 3,6 мільйона барелів за тиждень до 23 листопада до 450,49 мільйона барелів, згідно з даними Міжнародного енергетичного агентства.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 60,04 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 59,73 долара за барель, що на 18 центів нижче рівня закриття торгів ($59,91).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-