Німеччина дала Україні майже €85 мільйонів - Нефьодов назвав три напрямки

Німеччина дала Україні майже €85 мільйонів - Нефьодов назвав три напрямки

Ексклюзив
Укрінформ
Україна та Німеччина підписали в Берліні міжурядовий протокол про виділення нашій державі 84,8 млн євро на проекти технічної і фінансової допомоги.

Про це розповів кореспондентові Укрінформу перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Максим Нефьодов, який поставив свій підпис під документом.

"Три основні напрямки, на які Німеччина виділяє кошти, це відновлення Донбасу, енергоефективність і професійна освіта", - сказав Нефьодов.

Зараз вже реалізовуються 10 проектів, ще три - започатковуються, серед них і проект з метрології, який є дуже важливим в контексті євроінтеграції, зазначив чиновник.

Читайте також: Теми переговорів Гройсмана в Берліні – російська агресія та економіка

Він додав, що кожного року переглядаються обсяги допомоги, і "ми щасливі, що Німеччина продовжує нас підтримувати та ці обсяги зростають кожного року". Ці майже 85 млн євро поділені між кредитами під пільгові відсотки та грантами.

Німеччина є найважливішим партнером України у сфері технічної допомоги задля реформ: з 2002 року Берлін виділив на ці цілі 705,8 млн євро, основна частина з яких – протягом останніх 4-5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-