Омелян назвав визначальним виробництво першої української електричної вантажівки

Омелян назвав визначальним виробництво першої української електричної вантажівки

Фото
Укрінформ
Виробництво першої української електричної вантажівки є визначальною і вирішальною подією для України. 

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у четвер, 22 листопада, в Луцьку під час презентації першої української електромашини, виготовленої АТ «АК «Богдан Моторс» для компанії Banke Electromotive (Королівство Данія), повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

«Ми поступово спростовуємо розповсюджену думку про те, що Україна є виключно країною аграрною. Ми в Міністерстві інфраструктури переконані, і в уряді у нас багато однодумців, що Україна може і повинна бути високотехнологічною державою. Презентований електротранспорт повністю розроблено і зроблено в Україні. Це буде Made in Ukraine в Європейському Союзі. Це надзвичайно добрий показник того, що всі наші плани з розвитку електротранспорту йдуть в правильному напрямку. Ми віримо в майбутнє України як високотехнологічної країни і віримо в електротранспорт і електромобілебудування як новітню індустрію нашої держави», - заявив Омелян.

Міністр наголосив на важливості якомога швидше створити найкращі умови для розвитку ринку електротранспорту.

«У Верховній Раді України знаходяться нами розроблені законопроекти щодо стимулювання розвитку ринку електротранспорту. Вони передбачають абсолютно новий підхід на законодавчому рівні щодо мотивації виробників виробляти літієві батареї, електрокари і електротехніку в Україні. Ця програма розрахована на 15 років. Якщо ці закони будуть проголосовані, то Україна отримає нову якість і нове виробництво», - підкреслив урядовець.

Очільник міністерства зауважив, що сьогодні в Україні у даному сегменті є фактично декілька виробничих компаній, а їх повинно бути десятки, їхні потужності мають бути тисячі та десятки тисяч одиниць електротранспорту на рік.

«Ми маємо унікальне обладнання, будемо будувати не з порожнього місця. Щойно ми відвідали цех, який готовий до експлуатації, його треба просто запустити. Для цього маємо створити умови щодо відновлення автомобілебудування в Україні. Зокрема, ми ініціювали, щоб в аеропорту «Бориспіль» був електробус, і я сподіваюсь, що це буде саме український електробус. Нам дуже важливо, щоб зараз, коли міста та області закуповують нову техніку, - це була техніка українського виробництва. Впевнений, що спільно з урядом і за підтримки Президента України нам вдасться зробити так, щоб в Україні вироблялася високотехнологічна продукція. І представлена сьогодні електрична спецмашина - це тільки початок», - підкреслив Омелян.

Читайте також: Порошенко обговорив із Філатовим будівництво аеропорту у Дніпрі

Як повідомлялося, електромашина муніципального використання ERCV27 є першою розробленою та виготовленою в Україні повністю електричною вантажівкою. Цього року розпочнеться її серійний випуск в рамках масштабного контракту з європейською компанією. Електромашина має запас ходу без підзарядки 220 км і швидкість 80 км/год. Призначена для механізованого завантаження твердих побутових відходів. 

Вантажівка обладнана комбінованою вентиляцією, водяними опалювачами, системою відеонагляду та кондиціонером.

Фото: сайт Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-