Нацбанк планує створити майданчик для комунікації з фінтех-компаніями

Нацбанк планує створити майданчик для комунікації з фінтех-компаніями

Укрінформ
У Національному банку України у майбутньому планують створити майданчик для комунікації з фінтех-компаніями, аби зрозуміти обсяги та потреби цього ринку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

«У майбутніх планах Національного банку - створити майданчик для комунікації з фінтех-компаніями, щоб зрозуміти обсяги та потреби цього ринку, зокрема, стосовно нормативних та правових аспектів для його регулювання», - йдеться в повідомленні НБУ.

У Нацбанку наголошують, що діджиталізація фінансових послуг є ефективним способом підвищення фінансової інклюзії в Україні, що є одною зі стратегічних цілей регулятора.

«Сьогодні фінтех-компанії пропонують споживачам широкий спектр рішень - від платежів та аналізу фінансових даних до послуг з кредитування та краудфандінгу. Саме тому Національний банк приділяє значну увагу перспективам розвитку фінансового та банківського секторів з точки зору інноваційних і діджитал-рішень та уважно слідкує за тенденціями розвитку фінтех-галузі. Ми досліджуємо досвід інших центральних банків (наприклад, Банку Литви) та вивчаємо український сегмент цього ринку», - сказав директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Олександр Яблунівський.

Читайте також: В Україні мережа платіжних терміналів збільшилась цьогоріч на 13,6% - НБУ

Він також додав, що Національний банк працює над імплементацією норм Директиви ЄС PSD2 до українського законодавства у платіжній сфері, оскільки це дозволить підвищити інноваційність та конкуренцію на платіжному ринку, а також посилити захист прав споживачів платіжних послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-