В Україні мережа платіжних терміналів збільшилась цьогоріч на 13,6% - НБУ

В Україні мережа платіжних терміналів збільшилась цьогоріч на 13,6% - НБУ

Укрінформ
Мережа торговельних платіжних терміналів в Україні збільшилась із початку 2018 року на 13,6%. 

Про це йдеться у прес-релізі Національного банку України.

"За дев'ять місяців 2018 року мережа торговельних платіжних терміналів зросла на 13,6% до 263,5 тис. шт. (станом на 1 жовтня 2018 року). Водночас популяризація таких інноваційних сервісів, як Apple Pay та Google Pay, стимулює розвиток безконтактної платіжної інфраструктури. На сьогодні вже 78,7% пристроїв торговельної мережі країни (207,3 тис. торговельних терміналів) забезпечують можливість здійснення безконтактної оплати, що на 3 в. п. більше ніж станом на 1 липня 2018 року (75,7%).", - йдеться у повідомленні НБУ

Станом на початок жовтня 2018 року в Україні на одну тисячу населення припадало 6,7 платіжного термінала. Домінують за кількістю терміналів на тисячу населення м. Київ, Дніпропетровська та Одеська області. У м. Київ цей показник становив 17,8 шт./тис. населення, у Дніпропетровській та Одеській областях - 9,1 та 7,7 відповідно. Але є й області, де цей показник значно нижчий, наприклад, у Тернопільській - 3,8; Закарпатській - 3,6; Донецькій - 2,8; Луганській - 1,6.

Читайте також: В Україні цьогоріч частка безготівкових розрахунків зросла до 44%

Кількість підприємств торгівлі та сфери послуг, що надають своїм клієнтам можливість здійснювати безготівкові розрахунки за допомогою платіжних карток, з початку 2018 року зросла на 13% до 196,4 тис. од. (станом на 1 жовтня 2018 року).

У регіональному розрізі за кількістю платіжних карток та платіжних пристроїв для їх обслуговування домінують м. Київ, Дніпропетровська та Харківська області; найнижчі показники спостерігалися у Луганській, Тернопільській та Чернівецькій областях.

Найбільшими банками-емітентами платіжних карток залишаються АТ КБ "Приватбанк", АТ "Ощадбанк" та АТ "Райффайзен Банк  Аваль".

Як повідомляв Укрінформ, в Україні на 1 жовтня у розрізі карткових платіжних систем кількість активних карток MasterCard становила 24,9 млн шт., Visa - 11,3 млн шт., НПС "ПРОСТІР" - 0,4 млн шт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-