Експорт сільгосппродукції до Саудівської Аравії зріс на 17% - Мінагро

Експорт сільгосппродукції до Саудівської Аравії зріс на 17% - Мінагро

Укрінформ
Експорт аграрних та продовольчих товарів з України до Королівства Саудівська Аравія із січня по вересень 2018 року збільшився на 17%.

Про це сказала заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час зустрічі із заступником міністра довкілля, водних ресурсів та сільського господарства Саудівськї Аравії Ахмедом бін Саліх Аль-Хамші, повідомляє прес-служба Мінагро.

«За результатами січня-вересня 2018 року український експорт на ринок КСА становив 362,9 млн дол. та збільшився майже на 17%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. При цьому, я б хотіла в черговий раз наголосити на готовності України бути ключовим партнером Королівства Саудівська Аравія в питаннях забезпечення продовольчої безпеки КСА. Тим більше, що, згідно з нашою секторальною експортною стратегією, КСА входить до переліку пріоритетних країн з метою розвитку торговельно-економічних відносин в АПК до 2026 року», - заявила Трофімцева.

Вона зазначила, що основними товарами українського аграрного експорту до ринку КСА стали зернові культури, рослинні олії, м’ясо та субпродукти. Основним завданням на сьогодні, за словами Трофімцевої, є розширення асортименту продукції, яка експортується на ринок Королівства. 

“Йдеться про мед, сертифіковану органічну продукцію, кондитерські вироби, ягоди та фрукти і продукти їх переробки. Зі свого боку, ми зацікавлені у збільшенні імпорту саудівських фруктів, наприклад, фініків”, - сказала заступник міністра.

Читайте також: В Укрзалізниці розповіли, що наразі стримує темпи перевезення зерна

Трофімцева наголосила, що українські оператори ринку зернових зацікавлені в нарощуванні експорту до КСА та готові ознайомитись з процедурами та нормами, необхідними для участі в тендерах на пшеницю та ячмінь, що пропонуються Саудівською організацією зерна. Під час зустрічі також ішлося про надання саудівською стороною інформації про фітосанітарні вимоги для ввезення яблук та ягід та інші питання співпраці в галузі фітосанітарних заходів та ветеринарії.

Важливе значення для розвитку двосторонньої торгівлі має більш активне інвестиційне співробітництво в АПК. 

"Ми вже маємо успішні приклади прямих інвестицій саудівського бізнесу в український аграрний сектор і будемо робити все необхідне, щоб кількість спільних підприємств, спрямованих на високотехнологічне виробництво та переробку сільськогосподарської продукції з метою її експорту, зростала", - підсумувала посадовець. 

Як повідомляв Укрінформ, 20 листопада стало відомо, що Саудівська Аравія зняла заборону на імпорт з України великої та дрібної рогатої худоби 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-