У проекті бюджету-2019 доходи збільшили на 18 мільярдів — Маркарова

У проекті бюджету-2019 доходи збільшили на 18 мільярдів — Маркарова

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань бюджету зробив перерву в роботі задля узгодження проекту Державного бюджету на 2019, підготовленого до другого читання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як пояснили журналістам у секретаріаті комітету, робоча група працюватиме упродовж найближчих двох-трьох годин. Після цього має продовжитись засідання комітету, на якому буде оголошено рішення щодо розгляду проекту Держбюджету.

Водночас у кулуарах комітету в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова пояснила, що підготовлений до другого читання проект держбюджету "змінився не драматично": доходи було збільшено відповідно до тих бюджетних висновків, які було подано Верховною Радою.

"Ми врахували 2 млрд додаткових надходжень від Національного банку і ще близько 10 млрд - від інших податків. Загалом, цифра зросла на 18 млрд в доходах порівняно з тим, що ми подали до першого читання. Однак значна частина цього - це не збільшення абсолютне, а ще ряд доходів за спеціальним фондом, які проходять транзитом через бюджетна видатки, які з цим пов'язані", - зазначила урядовець.

Читайте також: Від більшості бюджетних «хотєлок» нардепів «відбились». Але…

Вона уточнила, що йдеться зокрема про видатки і доходи, заплановані від ухвалення законопроекту №8487 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів".

"Щодо видатків, відповідно, на ці 12 млрд додаткових доходів було сформовано ряд видатків додаткових, які було внесено в законопроект до другого читання. Знову ж таки, враховано всі бюджетні висновки, проголосовані близько 2 млрд, а також ряд додаткових видатків, частина яких стосується сектору освіти. Це в тому числі ініціативи, які вже перед цим було озвучено, щодо розвитку сільської освіти... Мільярд додатковий на оборону і безпеку, на живучість складів", - додала Маркарова.

Як повідомляв Укрінформ, депутати 18 жовтня ухвалили в першому читанні законопроект про Державний бюджет на 2019 рік. За ухвалення відповідного законопроекту №9000 проголосувало 240 депутатів при мінімально необхідних 226.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-