ОПЕК обговорить плани з видобутку нафти на засіданні у грудні

ОПЕК обговорить плани з видобутку нафти на засіданні у грудні

Укрінформ
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) проведе 6 грудня у Відні 175 засідання на рівні міністрів, на якому будуть обговорені плани щодо обсягів видобутку нафти на 2019 рік.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Зустрічі міністрів країн-членів ОПЕК передуватиме засідання 5 грудня спільного міністерського моніторингового комітету ОПЕК+ за участю представників низки учасників ОПЕК та інших країн, які дотримуються нафтового пакту. 

7 грудня відбудеться зустріч міністрів усіх 25 країн - членів ОПЕК та нечленів ОПЕК, які у 2016 році підписали нафтовий пакт з врегулювання нафтовидобутку. 

Критерії угоди ОПЕК+ на 2019 рік наразі ще не визначені. 

Читайте також: Президент Ірану каже, що санкції США не заважають продавати нафту

Відповідно до угоди ОПЕК+ від грудня 2016 року члени ОПЕК, Росія та ще декілька нафтовидобувних країн погодилися скоротити видобування нафти сумарно на 1,8 млн барелів на добу. Таке рішення мало встановити баланс глобального попиту і пропозиції для підтримки нафтових цін, воно діє до кінця 2018 року. З липня 2018 року нафтовий картель і країни, що не входять в нього, домовилися збільшити видобування нафти на 1 млн барелів, що було викликано падінням видобутку у Венесуелі та оголошенням санкцій США проти Ірану.

Наразі в ОПЕК+ обговорюють можливість скорочення у 2019 році видобутку нафти на 1-1,4 млн барелів на добу, щоб запобігти перевидобутку нафти, який може призвести до падіння цін. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-