Ощадбанк приєднався до нової послуги у рамках платіжної ініціативи SWIFT

Ощадбанк приєднався до нової послуги у рамках платіжної ініціативи SWIFT

Укрінформ
АТ «Ощадбанк» 18 листопада 2018 року приєднався до нової послуги gCOV у рамках глобальної платіжної ініціативи SWIFT gpi.

Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку.

«18 листопада поточного року Ощадбанк приєднався до нової послуги gCOV у рамках глобальної платіжної ініціативи SWIFT gpi, яку він почав використовувати першим в Україні в серпні 2018 року. У gCOV перекази відправляються за технологією з покриттям, що дає можливість уникати списання додаткових комісій банками-кореспондентами при здійсненні транскордонних розрахунків в системі SWIFT та забезпечує збереження інформації про платіж до кінцевого отримувача», - йдеться в повідомленні.

Ощадбанк підтримує зв'язки з понад 170 банками світу для здійснення міжнародних переказів методом з покриттям.

Також з 18 листопада 2018 року Ощадбанк починає працювати за новими Стандартами 2018, які міжнародна платіжна система SWIFT впроваджує для подальшої підтримки сервісу SWIFT gpi  серед усіх банків світу, що працюють у системі. Відтепер при здійсненні gpi-переказу банки зазначають унікальний код транзакції (UETR), який передається в незмінному вигляді протягом всього ланцюгу банків-кореспондентів та надає можливість ідентифікувати та відслідковувати платіж. Відтак, усі банки, що використовують SWIFT, повинні будуть забезпечувати відправлення та приймання переказів з унікальним кодом транзакції. Це зробить усі gpi-перекази прозорими незалежно від того, чи банк-кореспондент працює в gpi, чи ні.

Читайте також: Ощадбанк запустив чат-бот у Telegram

За офіційними даними компанії SWIFT, на сервіс SWIFT gpi підписано вже понад  280 міжнародних фінансових установ. Загалом завдяки використанню SWIFT gpi міжнародні розрахунки через Ощадбанк стали більш швидкими та прозорими, за допомогою додатку gpi Tracker банк має можливість відстежувати міжнародні платежі в режимі онлайн. Майже половина gpi-платежів зараховуються протягом 30 хвилин, і майже 100% платежів - протягом 24 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-