У першому в Дніпрі індустріальному парку створять 5 тисяч нових робочих місць

У першому в Дніпрі індустріальному парку створять 5 тисяч нових робочих місць

Укрінформ
Індустріальний парк Innovation Forpost став першим у місті Дніпрі, який включено до Реєстру індустріальних парків.

Про це сьогодні повідомляє КП «Агенство розвитку Дніпра» Дніпропетровської міської ради.

Парк внесено до Реєстру наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ). «Реєстрація в МЕРТ відкриває офіційну можливість використання широкого спектру інструментів та механізмів фінансової державної підтримки, Насамперед, отримання коштів Державного фонду регіонального розвитку на фінансування проектів створення інфраструктури індустріального парку», – зазначив директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко.

За його словами, для резидентів індустріального парку – це звільнення від сплати ввізного мита при ввезенні обладнання та комплектвальних до нього, матеріалів, що не виробляються в Україні, і ввозяться з метою облаштування парку.

На місцевому рівні підтримка передбачає встановлення державними органами і органами місцевого самоврядування мінімальної ставки за оренду земель державної та комунальної власності (від 0,1% до 3% від їх нормативної грошової оцінки), сприяння оформленню всіх дозвільних та інших документів, необхідних для реалізації проектів.

Для громади – це нові робочі місця, за рахунок яких місцевий бюджет отримає збільшення надходжень з відповідних податків; активізація попиту на місцеві роботи і послуги, зокрема, в сфері малого і середнього бізнесу.

Особливістю Innovation Forpost, як зазначається у офіційному повідомлені МЕРТ, є те, «що він інтегрований у концепцію більшого просторового комплексу, який можна назвати технополісом і який поєднує в собі, крім виробничих об'єктів, об'єкти громадської, офісної, соціальної та житлової забудови».

За підрахунками, в індустріальний парк Innovation Forpost у м. Дніпрі протягом найближчих 5 років буде залучено 2,7 млрд грн інвестицій та створено 5 тисяч нових високооплачуваних робочих місць.

У цю суму включені будівництво транспортної та інженерної інфраструктури, реконструкція існуючих будівель, будівництво виставкового та концертного комплексів, експериментальних виробництв для бізнес-інкубатора, аерокосмічного кластера, житлового комплексу, офісного центру, дата-центру. Окрім бізнес-переваг – це зелена зона з великою пешохідною зоною для містян, скейт-парк с роллердромом, дитячий садок, басейн, лікарня, ресторан, IT-школа та електротранспорт, який заходитиме в ІП на бульвар Стіва Джобса і виходитиме на Слобожанський проспект.

Читайте також: Уряд підтримав 55 проектів регіонального розвитку на 186 мільйонів - Зубко

В Україні Innovation Forpost став 35-м індустріальним парком, включеним до Реєстру індустріальних парків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-