В Укрзалізниці повідомили про зростання транзитних перевезень на 18%

В Укрзалізниці повідомили про зростання транзитних перевезень на 18%

Укрінформ
В Укрзалізниці вважають, що зафіксоване в останні місяці зростання транзитних перевезень є результатом вдосконаленої тарифної політики та збільшення вантажообігу.

Про це заявив директор з економіки і фінансів ПАТ "Укрзалізниця" Андрій Рязанцев, повідомляє прес-служба компанії.

"Транзит - одна з найбільш дохідних статей для Укрзалізниці, й зараз ми бачимо зростання транзитних перевезень. Порівняно з вереснем, у жовтні цього року вантажообіг у транзитному сполученні зріс на 17,6%. Це стало можливим завдяки залученню на залізничний транспорт вантажів по інших товарних групах, а також суттєвому зростанню обсягів перевезень високомаржинальних вантажів", - сказав Рязанцев. 

Так, за його інформацією, порівняно з вереснем, у жовтні на 51% зріс транзит автомобілів, на 45,8% - чорних металів, на 43,4% - мінбудматеріалів, на 27,5% - хімічних добрив, на 21% - кам'яного вугілля, на 16,3% - машин та устаткування.

"Сподіваємось на продовження тренду зростання транзитних перевезень у наступні місяці. Для цього ми запроваджуємо проактивний підхід до ціноутворення на транзитні перевезення та вдосконалюємо тарифну політику компанії. Ми не переоцінюємо перші позитивні зрушення і розуміємо, що це довга і кропітка праця. Напевно, будуть коливання, оскільки залізниці інших країн оперативно реагують на зміни кон'юнктури. Але сьогодні ми готові боротися за кожного клієнта, щоб збільшувати доходи саме від цього виду діяльності", - зауважив Рязанцев.

Читайте також: “Укрзалізниця” створила оператора для управління вантажними вагонами

Окрім транзиту, у жовтні в Укрзалізниці також спостерігають приріст внутрішніх вантажних перевезень - на 5,4% та експорту - на 3,1% по відношенню до вересня цього року, водночас відзначають зниження імпорту - на 9,4%.

Раніше повідомлялося про зростання в жовтні 2018 року на 4% обсягів перевезень зернових порівняно з відповідним періодом минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-