Артемсіль визнали монополістом та оштрафували на 13 мільйонів

Артемсіль визнали монополістом та оштрафували на 13 мільйонів

Укрінформ
Антимонопольний комітет України (АМКУ) визнав ДП «Артемсіль» монополістом на ринку солі та наклав на підприємство  понад 13 млн грн штрафу.

Про це повідомляє прес-центр АМКУ.

“Визнано, що з січня 2015 року по березень 2017 року (включно) ДП «Артемсіль» займало монопольне (домінуюче) становище на ринках первинної реалізації солі для промислової переробки та солі кухонної. За вказані порушення на ДП «Артемсіль» накладено штраф у сукупному розмірі 13 373 052,67 грн”, - ідеться у повідомленні АМКУ.

За результатами розгляду справи АМКУ встановило, що упродовж 2015-2016 років Артемсіль застосовувала різні ціни для покупців за договорами купівлі-продажу і дилерів за дилерськими контрактами. Частина дилерів систематично не виконувала дилерських зобов’язань за договорами купівлі-продажу, однак отримувала п’ятивідсоткову знижку.

Також, зазначають у Комітеті, ДП «Артемсіль» безпідставно не укладало договорів купівлі-продажу солі з потенційними замовниками та дилерських контрактів із потенційними дилерами.

Читайте також: АМКУ відкрив справу проти трьох мобільних операторів через "спірну абонплату"

Такі дії ДП «Артемсіль» АМКУ визнав зловживанням монопольним (домінуючим) становищем.

Як повідомлялось, за 10 місяців 2018 року Артемсіль видобула 1,66 млн тонн солі, що на 22,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року, та на 27,6% більше плану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-