Уряд затвердив інвестиційного радника для підготовки продажу

Уряд затвердив інвестиційного радника для підготовки продажу "Президент Готелю"

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив першого інвестиційного радника для підготовки об'єкту "великої" приватизації за новим законом.

Про це написав у Facebook міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

"Сьогодні ми затвердили першого інвестиційного радника для підготовки об’єкту “великої” приватизації за новим законом! Для підготовки до приватизації і продажу пакету акцій ПрАТ “Президент Готель” уряд затвердив радником ТОВ “Конкорд Консалтинг”, що виконуватиме всю роботу у консорціумі з аудиторською фірмою “великої четвірки” KPMG, оцінювачем “Бюро Маркуса” та юридичною фірмою Redcliffe Partners", - написав він.

Він зауважив, що новий закон запроваджує прозору процедуру і відводить інвестиційному раднику ключову роль у “великій” приватизації

"Саме радник повинен зробити всебічний аналіз проблем підприємства і виявити такі, які можуть стати перепоною успішній приватизації, та запропонувати варіанти їх вирішення. Його основна задача запропонувати та реалізувати найкращий сценарій залучення інвестицій, які б сприяли розвитку та модернізаціі відповідного підприємства. Відсьогодні “Конкорд Консалтинг” має чотири місяці на виконання зазначених у договорі завдань, які дозволять нам вийти на успішний продаж державного пакету акцій ПрАТ “Президент Готель”, - додає Саєнко.

Крім того, Саєнко зауважив, що, на жаль, затвердження результатів конкурсу на відбір інвестиційних радників інших п’яти великих підприємств – ПАТ «Одеський припортовий завод», ПрАТ «Індар», ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», державних підприємств «Завод Електроважмаш» і «Вугільна компанія «Краснолиманська» наразі заблоковано рішенням суду.

"Фактично вся “велика” приватизація за новими прозорими правилами сьогодні опинилася у заручниках судового позову кількох інвестиційних радників, які незадоволені результатами конкурсного відбору, проведеного комісією Мінекономрозвитку, Мінфіну та Фонду держмайна. За таких високих ризиків існують суттєві загрози, що авторитетні як міжнародні, так і українські інвестиційні компанії утримаються від участі в подальших конкурсах", - додає Саєнко.

Читайте також: Майновий комплекс Хмельницького заводу на аукціоні здорожчав у понад 20 разів

Уряд розраховує на справедливе рішення суду, щоб якомога скоріше дати старт прозорому і ефективному процесу залучення інвестицій в державний сектор.

Як повідомлялося, 7 березня цього року набрав чинності Закон України  № 2269-VIII "Про приватизацію державного і комунального майна". Мета закону - прискорити процес продажу державного майна, а також зробити його прозорим. Закон запроваджує два способи продажу - це аукціон і викуп об'єктів приватизації в тому разі, якщо на момент прийняття закону майно вже перебувало в оренді. Також встановлено 11 місяців підготовки для об'єктів великої приватизації і 5 місяців для малої. Один з ключових моментів законопроекту - приватизація по англійському праву. До 1 січня 2021 року покупці об'єктів приватизації мають право вимагати укласти всі правові угоди в рамках права Англії і Уельсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-