ДФС підозрює 5 будівельних компаній у виплаті зарплат у конвертах

ДФС підозрює 5 будівельних компаній у виплаті зарплат у конвертах

Укрінформ
Офіс великих платників ДФС у рамках боротьби із зарплатами «у конвертах» оприлюднив антирейтинг зарплат у будівництві. 

Про це повідомляється на сайті Офісу.

"Серед найризикованіших галузей, щодо порушень трудових відносин (виплат заробітної плати «у конвертах» та неофіційно  працевлаштованих робітників), є будівельна галузь. За результатами проведеного аналізу серед будівельних компаній, які обслуговуються в Офісі великих платників, варто виокремити такі, що виплачують заробітну плату у межах не більше 4-7 тисяч гривень на місяць. До списку антирейтингу ввійшли: ТОВ «Спецбуд-Плюс» - 4,1 тис. грн; ПП «Укрбалбуд» - 5,1 тис. грн; ПрАТ «Інтербудтонель» - 5,5 тис. грн; ТОВ «Ерідон Буд» - 6,6 тис. грн; ТОВ «Будівельна компанія «Завод залізобетонних конструкцій №1» - 7,3 тис. грн", - ідеться в повідомленні.

У ДФС наголосили, що, попри невпинне зростання попиту на житло серед українців, темпи зведення новобудов вражають своєю блискавичністю, рентабельність будівельного бізнесу залишається стабільно високою, збільшується затребуваність фахівців, особливо з окремих спеціальностей, а складні умови праці передбачають гідну винагороду, саме на багатьох будівельних підприємствах заробітна плата робітників значно нижча від середньої по галузі в Україні, яка на сьогодні становить майже 15 тис. гривень.

Читайте також: Щомісяця відбувається близько 1,5 тисячі судів між бізнесом і податковою - експерти

При цьому, акцентують у ДФС, насправді від використання нелегальної робочої сили та "тіньових" зарплат не виграють ані держава, ані роботодавці.

"Варто нагадати, що у разі неналежного оформлення трудових відносин та отримання заробітної плати у «конвертах», насправді не виграє ні роботодавець, ні найманий працівник. Бо, згідно з новим законодавством, будівельна компанія за кожного неоформленого або неналежно оформленого працівника заплатить 112 тисяч гривень штрафу (тим роботодавцям, хто перешкоджатиме перевірці будуть нараховані 370 тисяч гривень штрафу). А працівники, які погодились на зарплату «у конверті», прирікають себе фактично на повну залежність від свого роботодавця, позбавляючи себе не лише соціальних гарантій (виплату лікарняного, відпускних тощо), а й права на гідну та заслужену пенсію", - зауважили в Фіскальній службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-