Клімкін і Перрі обговорили спільну протидію Nord Stream 2

Клімкін і Перрі обговорили спільну протидію Nord Stream 2

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з американською делегацією на чолі з міністром енергетики США Ріком Перрі співпрацю в енергетичній галузі та питання протидії реалізації проекту "Північний потік-2".

Про це повідомляється на Урядовому порталі

"У понеділок, 12 листопада, міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з американською делегацією на чолі з міністром енергетики США Ріком Перрі. Під час зустрічі міністрами обговорені питання українсько-американського співробітництва в енергетичній сфері, зокрема, посилення енергетичної незалежності України", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що було домовлено і надалі протидіяти спільними зусиллями реалізації проекту "Північний потік-2", який підриває європейську енергетичну безпеку та стабільність.

Також, згідно з повідомленням, за результатами переговорів з Перрі було підписано спільну Декларацію стосовно намірів продовжити на наступні п’ять років дію Угоди між урядом України і урядом США щодо підвищення експлуатаційної безпеки, зниження ступеня ризику експлуатації та зміцнення систем регулювання цивільних атомних об'єктів в Україні.

Читайте також: США попереджають про небезпеку Північного потоку-2 та другої нитки Турецького потоку

Як повідомлялося, проект "Північний потік-2" передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Його потужність становитиме 55 млрд кубометрів газу за рік, довжина - понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проекту оцінюється в 9,5 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-