Порошенко озвучив свою головну вимогу до бюджету-2019

Порошенко озвучив свою головну вимогу до бюджету-2019

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що не підпише Держбюджет-2019, якщо уряд не збільшить кошти на субсидії та не вдосконалить систему.

Про це він заявив, виступаючи на щорічному засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У контексті питання про тарифи є невідкладні тактичні завдання, які треба вирішити протягом місяців та тижнів. Спілкувався з урядом і моя принципова позиція - захистити людей, удосконалити й розширити систему субсидій, збільшити кошти на її виконання...Необхідно на сто відсотків забезпечити субсидіями тих, хто їх реально потребує. Це моя головна вимога до бюджету на 2019 рік. І якщо її не врахують при підготовці державного кошторису до другого читання, то зроблю те, чого ще ніколи не робив – просто не підпишу бюджет", - сказав Порошенко.

Читайте також: Гройсман: Підвищення тарифів на тепло до 70% - спроба нажитися “під шумок”

Він також закликав обласні державні адміністрації, міських та сільських голів  підключитися до удосконалення системи субсидій. 

"Ті, хто заощаджує енергоресурси і використовує суму меншу, ніж належить за законом, мають право зекономлену різницю отримати живими грошима. Такою можливістю вже користуються один мільйон триста тисяч домогосподарств, і це коло уряд має й надалі розширювати", - сказав Президент. 

Порошенко також наголосив, що  реформа  децентралізації ще далека від завершення, але  належить до числа тих, позитивні результати яких суспільство вже помітило. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-