Миронівський хлібопродукт законно одержав 800 мільйонів від держави - Мінагро

Миронівський хлібопродукт законно одержав 800 мільйонів від держави - Мінагро

Укрінформ
Агрохолдинг Миронівський хлібопродукт (МХП) законно отримав найбільшу допомогу - понад 800 млн грн від держави.

Про це у вівторок, 6 жовтня, заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета сказав кореспонденту Укрінформу.

“Вони побудували комплекси птахівничі і відповідно там 25% відшкодовується, це правильно. Цей напрямок було підтримано депутатами, це не міністерство”, - сказав заступник міністра.

Однак він зауважив, що на його думку, так само як і фермерів, і як свідчить світова практика, треба вводити обмеження на дотації і це вирішить багато нарікань, які сьогодні існують як у виробників, так і суспільстві. 

“Обмеження є - 150 млн грн на одне господарство. Це рішення було напрацьоване у Верховній Раді. Там 150 млн на одне господарство обмеження. Але, якщо у тебе працює більше 500 (людей - ред.) при введенні об'єкта у виробництво, там значно збільшується сума”, - сказав Шеремета.

Читайте також: Агрохолдинг «Мрія» та CFG представлять спільну бізнес-стратегію навесні 2019 року

Як повідомлялося, на програму компенсації вартості будівництва тваринницьких комплексів із Держбюджету на поточний рік виділено 1,7 млрд грн державних дотацій. З них, за даними Єдиного веб-порталу використання публічних коштів, понад 800 млн грн отримали підприємства Агрохолдингу МХП, як компенсацію за будівництво другої лінії Вінницької птахофабрики. 

МХП - найбільше українське підприємство з виробництва м'яса курки. Також воно виробляє соняшникову олію, зернові, м'ясопродукти. МХП є найбільшим експортером курячих охолоджених напівтушок на європейський ринок. Продукція МХП переробляється так само на підприємствах у Словаччині і Нідерландах, які належать компанії. Земельний банк агрохолдингу МХП становить близько 370 тис. га. За перше півріччя 2018 року чистий прибуток МХП становив 190 млн доларів, на 10% менше порівняно з аналогічним періодом 2017 року, виручка зросла на 16% - до 694 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-