ДФС: За десять місяців бізнесу відшкодовано понад 100 млрд ПДВ

ДФС: За десять місяців бізнесу відшкодовано понад 100 млрд ПДВ

Укрінформ
Платникам податків за січень-жовтень 2018 року відшкодовано 108 млрд грн податку на додану вартість, що на 11% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

«Протягом січня-жовтня поточного року платникам відшкодовано 108 млрд грн податку на додану вартість», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: АМКУ зобов'язав ДФС припинити антиконкурентні дії в зонах митного контролю

Зі слів в.о. голови ДФС Олександра Власова, порівняно з відповідним періодом минулого року сума відшкодування зросла на 11%, або на 10,7 млрд грн. За 10 місяців 2017 року платникам було відшкодовано 97,3 млрд грн.

«Ми фіксуємо зростання заявок на відшкодування ПДВ з бюджету. Так, у 2018 році кількість платників, які заявили про відшкодування цього податку, склало більше 5 тисяч осіб. Це майже на тисячу заяв більше, ніж було торік», - сказав Власов.

Читайте також: Цьогоріч надходження до загального фонду держбюджету зросли на 15% - ДФС

Середньомісячна заявка до відшкодування ПДВ у 2018 році зросла майже на 20% - до 11,5 млрд грн.

«Відшкодування податку на додану вартість здійснюється прозоро, адже електронна система не дозволяє здійснювати будь-які махінації. Понад 85% заявлених до повернення сум відшкодовуються протягом місяця за результатами камеральних перевірок», - зазначив очільник ДФС.

Читайте також: Дві особи цукрової компанії ухилились від сплати податків на 10 мільйонів - ДФС

Середньомісячне відшкодування ПДВ коштами у 2018 році зросло до 10,8 млрд грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року цей показник зріс на 1,1 млрд гривень.

У жовтні платники отримали 10,4 млрд грн бюджетної компенсації цього податку. Порівняно з жовтнем 2017 року сума зросла на 7%, або на 0,7 млрд грн. За відповідний період 2017 року платники отримали 9,7 млрд грн відшкодованого податку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-