ДніпроАЗОТ відновлює роботу

ДніпроАЗОТ відновлює роботу

Укрінформ
Одне з найбільших підприємств промисловості України - АТ "ДніпроАЗОТ" відновлює роботу.

Про це повідомив голова правління Сергій Сидоров у Facebook.

"Підприємство АТ "ДніпроАЗОТ" протягом багатьох років зарекомендувало себе як ключове хімічне підприємство в промисловому комплексі України, містоутворююче підприємство в місті було зупинено. Наше підприємство, весь трудовий колектив пережили найскладніший період в житті ДніпроАЗОТу - важкий капітальний ремонт, неможливість запустити завод через різке підвищення цін на газ, падіння ціни на продукцію, що випускається, як результат - вимушений простій і пов'язані з ним труднощі. Незважаючи на всі перешкоди, нестабільне фінансове становище та інші економічні складнощі, ми провели ряд програм, завдяки яким підприємство АТ "ДніпроАЗОТ" виходить з вимушеного простою і відновлює роботу азотної групи цехів", - пояснив голова правління.

Сидоров також додав, що АТ "ДніпроАЗОТ" розуміє ступінь відповідальності перед містом і Україною, не знімає з себе низку важливих зобов'язань щодо забезпечення соціальних гарантій, у тому числі й перед трудовим колективом.

Як повідомлялося, у середині червня АТ "ДніпроАЗОТ", що є єдиним виробником рідкого хлору в Україні, попередило, що припиняє поставки та зупиняє виробництво. У цьому зв'язку на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація із забезпеченням технологічного процесу знезараження питної води.

Наприкінці липня ДніпроАЗОТ озвучив умову відновлення виробництва хлору. Позиція підприємства полягала в тому, що для відновлення виробництва хлору для очищення питної води необхідно підвищення цін на продукцію. Як стверджували на підприємстві, виробництво аміаку і карбаміду в АТ "ДніпроАЗОТ" стало економічно невигідним у зв'язку зі значним подорожчанням енергоресурсів, зокрема, природного газу. Наприклад, у ході кризи з поставками хлору ДніпроАЗОТ запропонував КП "Аульський водовід" здійснювати поставки хлору за ціною майже у 5 разів вищою, ніж минулого року.

Водночас, в Антимонопольному комітеті України, куди ДніпроАЗОТ подав заяву щодо надання висновку про відповідність його дій законодавству про захист економічної конкуренції, заявили, що АМКУ не є ціновим регулятором. Ціни на хлор рідкий є вільними та визначаються суб'єктом господарювання самостійно. В АМКУ спростували твердження підприємства про те, що ціни, за якими АТ "ДніпроАЗОТ" реалізовувало і планувало реалізовувати хлор, є суттєво нижчими за ринкові через зарегульованість галузі та неефективне втручання держави у господарську діяльність.

У липні СБУ почала перевірку дій посадових осіб ДніпроАЗОТу, які призвели до створення дефіциту рідкого хлору - основного реагента для безперебійного забезпечення населення питною водою.

Читайте також: "ДніпроАзот" відвантажив перший хлор після відновлення роботи

20 липня у прес-службі АТ "ДніпроАЗОТ" повідомили, що підприємство відновлює роботу хлорної групи цехів.

На сьогодні 90% питної води в Україні знезаражується рідким хлором, близько 10% - гіпохлоритом натрію, частково підприємства використовують знезараження діоксидом хлору (Чорноморськводоканал), змішаними оксидантами (Івано-Франківськводоекотехпром, Коломияводоканал) та іншими методами.

Підприємство "ДніпроАЗОТ" підконтрольне групі "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-