МЕРТ планує перенести на 2021 рік маркування продукції латиницею

МЕРТ планує перенести на 2021 рік маркування продукції латиницею

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України планує перенести з 1 січня 2019 року на 1 січня 2021 року запровадження міжнародних норм позначення одиниць вимірювання на продукції.

Про це йдеться в проекті наказу МЕРТ, виставленого на сайті Міністерства для ознайомлення та надання зауважень.

"Дозволити суб'єктам господарювання застосовувати позначення одиниць вимірювання на продукції (у тому числі на засобах вимірювальної техніки) чи на її маркуванні під час виробництва та під час уведення в обіг Правил застосування одиниць вимірювання і написання назв та позначень одиниць вимірювання і символів величин з 1 січня 2021 року", - йдеться в проекті.

Як відомо, наказ МЕРТ України № 914 "Про затвердження визначень основних одиниць SI, назв та визначень похідних одиниць SI, десяткових кратних і частинних від одиниць SI, дозволених позасистемних одиниць, а також їх позначень та Правил застосування одиниць вимірювання і написання назв та позначень одиниць вимірювання і символів величин", був виданий 4 серпня 2015 року.

Читайте також: Законопроект про мінімальні запаси нафти відповідає нормам ЄС - Держрезерв

Міжнародна система одиниць SI (з фр. Systeme International d'Unites, - ред.)  - система одиниць, що базується на Міжнародній системі величин, була затверджена Генеральною конференцією мір і ваг у 1960 році. Головна мета впровадження такої системи - об'єднання великої кількості систем одиниць (СГС, МКГСС, МКС тощо) з різних галузей науки й техніки та усунення труднощів, пов'язаних з використанням значної кількості коефіцієнтів при перерахунках між ними і створенням великої кількості еталонів для забезпечення необхідної точності.

Міжнародна система одиниць SI складається з найменувань та позначень, а також набору префіксів та їх найменувань і позначень разом з правилами їх застосування. Система також визначає стандартні скорочені позначення для одиниць та правила запису похідних одиниць.

У Міжнародній системі одиниць SI застосовується латинська літерація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-