Гройсман пояснив, що дасть нову якість розвитку економіки

Гройсман пояснив, що дасть нову якість розвитку економіки

Укрінформ
Українські дороги, порти і залізниця є точками економічного зростання, їхня системна модернізація приведе до нової якості економіки і розкриття нашого потенціалу. 

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, звертаючись до працівників ПАТ "Укрзалізниця" з нагоди їх професійного свята – Дня залізничника, повідомляє Урядовий портал.

"Системна модернізація інфраструктури має привести до нової якості розвитку національної економіки. І Укрзалізниця відіграє тут надзвичайно важливу роль, адже формує 3% ВВП і допомагає економіці розвиватися. Сьогодні ми системно підтримуємо залізницю, почали оновлювати рухомий склад. Значні інвестиції вже направлені на відновлення того, що роками стояло занедбаним", - сказав Гройсман.

Глава уряду наголосив, що якісна робота залізниці – одне з найбільш актуальних питань і для держави, і для бізнесу. Саме тому дуже затребувані нові управлінські, технічні і технологічні рішення в логістиці та використанні наявних основних фондів.

"Можливості України зростають. І від вас залежить, наскільки ми можемо прискорюватися. Укрзалізниця – це окрема сторінка розвитку нашої держави. Це прекрасне підприємство, яке має величезні можливості розвитку. Майбутнє залізниці буде яскравим", - сказав Гройсман.

Читайте також: В Україні найближчими роками економіка зростатиме - експерт

ПАТ "Укрзалізниця" – це 6 залізниць, понад 80% всіх вантажних та 36% всіх пасажирських перевезень України. Підприємство посідає 4 місце за обсягами вантажних перевезень на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії. На підприємстві, за словами Гройсмана,  працюють 300 тис. осіб – це майже 2% від загальної кількості працездатного населення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-