Адміністрація морпортів збільшила на 12% обсяг днопоглиблення власним флотом

Адміністрація морпортів збільшила на 12% обсяг днопоглиблення власним флотом

Укрінформ
Адміністрація морських портів України (АМПУ) за десять місяців 2018 року збільшила на 12% обсяг днопоглиблювальних робіт, виконаних власним технічним флотом.

Про це повідомляється на сайті АМПУ.

“Обсяг експлуатаційного днопоглиблення, виконаного власним технічним флотом ДП «Адміністрація морських портів України», станом на кінець жовтня 2018 року становив 1,3 млн кубометрів. Це на 12% або 145 тис. кубометрів більше від показників днопоглиблення, здійсненого власним флотом держпідприємства, за весь 2017 рік", - йдеться у повідомленні.

Протягом 10 місяців 2018 року днопоглиблювальний флот АМПУ реалізовував проекти з підтримки паспортних глибин у портах Маріуполь, Бердянськ, Ізмаїл, а також на Бузько-Дніпровсько-Лиманському, Херсонському морському каналах і глибоководному суднового ходу каналі р. Дунай — Чорне море.

«Досвід останнього року свідчить про те, що використання власного технічного флоту забезпечує більш прогнозовану реалізацію проектів з експлуатаційного днопоглиблення в портах і на каналах», - зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Також, за його словами, це дає змогу оптимізувати виробничі та фінансові показники діяльності підприємства.

Читайте також: Адміністрація портів на ProZorro закупить три лоцманські катери на 275 мільйонів

Проте обсяг днопоглиблювальних робіт, які потрібно виконати АМПУ, значно більший. Тільки протягом 2018 року підприємство оголошувало тендери на пошук підрядників в електронній системі «Прозорро» за 7 проектами загальним обсягом більш як 5,5 млн кубометрів.

Як повідомляв Укрінформ, з метою збільшення потужностей власного днопоглиблювального флоту 9 жовтня 2018 року філія «Дельта-Лоцман» держпідприємства АМПУ оголосила тендер на закупівлю нового самовідвізного землесоса.

Фото: сайт АМПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-