Нафтогаз інвестує 2,2 мільярда в модернізацію компресорної станції

Нафтогаз інвестує 2,2 мільярда в модернізацію компресорної станції

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" інвестує 2,2 млрд грн на модернізацію компресорної станції «Яготин», яка забезпечує транспортування газу, видобутого ГПУ «Шебелинкагазвидобування» та ГПУ «Полтавагазвидобування».

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Нафтогазу.

"Група Нафтогаз прийняла рішення про першочергову модернізацію газотранспортної інфраструктури, яка забезпечує внутрішньоукраїнське транспортування газу. Одним з найбільших проектів у найближчі роки стане модернізація компресорної станції «Яготин», яка забезпечує транспортування газу, видобутого ГПУ «Шебелинкагазвидобування» та ГПУ «Полтавагазвидобування», - розповіли у Нафтогазі.

Проект реконструкції станції, вартість якого становить більше 2,2 млрд грн, передбачає спорудження до 2021 року «під ключ» нового компресорного цеху зі встановленням 4 газоперекачувальних агрегатів потужністю 16 МВт кожний та будівництво необхідної інженерної інфраструктури. Очікується, що після реконструкції збільшення обсягу транспортування становитиме 4,95 млрд кубометрів на рік, і КС «Яготин» зможе обслуговувати зростаючі обсяги видобутку газу.

Читайте також: Україна накопичила найбільші за останні 4 роки запаси газу

У компанії відзначили, що рішення про першочергову модернізацію газотранспортної інфраструктури, яка забезпечує внутрішньоукраїнське транспортування газу, ухвалене з урахуванням "невизначенності долі транзиту в європейському напрямку після 2019 року".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-