Українські євробонди на $2 мільярди торгуються на Ірландській біржі

Українські євробонди на $2 мільярди торгуються на Ірландській біржі

Укрінформ
Облігації державного боргу України на загальну суму 2 мільярди доларів почали торгуватися на Ірландській фондовій біржі.

Про це повідомляє Громадське.

Зокрема, мова йде про облігації на 750 мільйонів доларів, випущені на 5 років під майже 9% річних та облігації на 1,25 мільярда доларів на 10 років, відсоток за якими становить 9,75% річних.

Зокрема, опис українських євробондів з’явився у повідомленні біржі.

Зазначимо, що наразі Україні досить складно залучати запозичення через низький рівень зацікавленості з боку інвесторів до облігацій країн, що розвиваються.

Крім цього, більшість інвесторів були невпевнені у стабільності української економіки через відсутність остаточного рішення Міжнародного валютного фонду про продовження співпраці з Україною.

Проте після оголошення фондом про нову угоду з українським урядом, ризик запозичення Україні коштів дещо знизився.

Читайте також: Товарообіг з Німеччиною може сягнути €10 мільярдів — Гройсман

Наприкінці серпня, через відсутність фінансування від Міжнародного валютного фонду, Україна запозичила на зовнішньому ринку 725 мільйонів доларів під 9,1% річних, що є значно вищою ставкою, ніж за кредитами МВФ, а також борговими цінними паперами, які Україна випускала у попередні роки.

Зазначається, що частина коштів, отримана внаслідок розміщення нових облігацій, піде на покриття даного боргу на 725 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-