Від сьогодні в Україні подорожчав газ для населення

Від сьогодні в Україні подорожчав газ для населення

Укрінформ
Газ для потреб населення з 1 листопада подорожчав на 23,5%.

З урахуванням доставки і ПДВ, нова ціна газу становить 8,55 тис. грн за 1 тис. кубометрів для населення і 8,36 тис. грн - для підприємств ТКЕ.

Раніше ціни на газ опублікував Департамент з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

"Нова ціна газу сформована з урахуванням вимог постанови Кабінету міністрів України від 19.10.2018 р. № 867, яка затверджує нове Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу", - повідомляв НАК.

Відтак ціна газу для всіх категорій споживачів на умовах Положення про покладення спеціальних обов'язків становить 7482,61 грн за 1 тис. кубометрів з урахуванням ПДВ.

Втім, зазначена ціна не враховує вартості доставки газу, його розподілу та ПДВ на ці операції.

Читайте також: Нафтогаз з 1 грудня зможе відключати від газу виробників тепла

Кінцева ціна газу для населення становить 8548,92 грн, для підприємств теплокомуненерго – 8361,85 грн.

Як повідомляв Укрінформ, на позачерговому засіданні уряду 19 жовтня Кабінет міністрів підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада.

Одразу після цього МВФ оприлюднив заяву про те, що Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-By взамін програми розширеного фінансування EFF, яка завершується наступного березня.

Як повідомлялося, ціни на тепло зростуть протягом місяця після підвищення ціни на газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-