Президент не відступиться від ідеї податку на виведений капітал

Президент не відступиться від ідеї податку на виведений капітал

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наполягає на запровадженні в Україні податку на виведений капітал і пропонує долучити до переговорів із міжнародними партнерами із цього питання представників бізнесу.

Про це він заявив, виступаючи на зустрічі з представниками бізнесу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зі свого боку я не збираюся відходити від ідеї податку на виведений капітал, сподіваюся, що вона буде реалізована при першій же можливості. Мені повідомили, що представники бізнесу, представники асоціацій вийшли з ініціативою для того, щоб їх представники були включені і до переговорної групи з міжнародними фінансовими організаціями, і до обговорення цього питання на комітеті (ВР - ред.), і до забезпечення круглих столів, щоб дати можливість донести аргументацію і переконати, що фіскальних втрат не буде", - зазначив Президент та закликав відповідальних осіб в уряді, АП, Мінфіні долучити представників бізнесу до вказаних переговорних груп.

Читайте також: У Комітеті Ради розповіли про ефективність податку на виведений капітал

Водночас Порошенко підкреслив, що більше часу на дискусії з МВФ щодо податку на виведений капітал було витрачено хіба що на урядові дебати по тарифах.

"Від тотального заперечення цієї реформи, від категоричного "ні", на щастя, МВФ перейшов до її певного сприйняття", - сказав глава держави.

За його словами, ключові питання щодо запровадження ПВК - бюджетні ризики та їх компенсатори.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко у липні зареєстрував у парламенті законопроект про податок на виведений капітал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-