Україна за І півріччя залучила $1 мільярд прямих іноземних інвестицій - Кубів

Україна за І півріччя залучила $1 мільярд прямих іноземних інвестицій - Кубів

Укрінформ
Україна за перше півріччя 2018 року залучила 1 млрд дол. прямих іноземних інвестицій.

Про це під час засідання уряду сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряду вдалося досягти активізації інвестдіяльності в Україні - залучення інвестицій не лише від існуючих, але й від нових іноземних компаній. За перше півріччя 2018 року приплив прямих інвестицій - більше 1 млрд дол.", - сказав Кубів.

За його словами, за 3,5 роки, починаючи, з 2015-го, за участю іноземних інвесторів було побудовано, або знаходяться в стадії будівництва 80 заводів. 

"Лідерами інвестування є Німеччина, Туреччина, Великобританія, Угорщина, Японія. На долю ЄС припадає 75% нових потужностей, введених за рахунок приватно-інвестиційного партнерства", - додав Кубів.

Читайте також: Гройсман розраховує на ухвалення бюджету-2019 до 1 грудня

За його словами, особливий інтерес інвесторів становить сектор автомобілебудування.

Як повідомляв Укрінформ, у 2017 році в економіку України іноземними інвесторами було внесено 1871,2 млн дол. прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу). З країн ЄС у 2017 році в Україну надійшло 1244 млн дол. прямих іноземних інвестицій (ПІІ), з інших країн світу - $627,2 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-