Україна планує створити конкурентний транспортний ринок - Омелян

Україна планує створити конкурентний транспортний ринок - Омелян

Фото
Укрінформ
Україна вживає всіх заходів для створення конкурентного транспортного ринку та впроваджує інноваційні моделі розвитку транспорту.

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян під час зустрічі з директором з продажів компанії Caterpillar Ніколой Ратіолой, інформує прес-служба міністерства.

"Україна вживає всіх заходів для створення конкурентного транспортного ринку, забезпечення рівного доступу до інфраструктури, впроваджує інноваційні моделі розвитку та залучення інвестицій", - цитує прес-служба міністра, додаючи, що значні кошти буде проінвестовано у відновлення рухомого складу ПАТ «Укрзалізниця» у наступні кілька років.

Омелян висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю між сторонами у пошуках технічних рішень для модернізації локомотивів, які експлуатуються українськими залізничними підприємствами.

Представники Caterpillar, у свою чергу, зазначили, що компанія зацікавлена вийти на український ринок не тільки як виробник локомотивів, а й представити повний спектр спецтехніки.

З менеджером з розвитку бізнесу компанії Bechtel Крістофером Дженніонсом міністр обговорив перспективні інфраструктурні проекти, в яких компанія може брати участь, зокрема, концесію залізничних станцій та будівництво швидкісної залізниці Одеса - Київ.

Зазначається, що зустрічі відбулися в рамках роботи Першої офіційної торговельної місії США в Україні. 

Читайте також: “Інтелектуальний транспорт”: Омелян провів переговори з Baron Services

Як відомо, Caterpillar є найбільшим у світі виробником будівельного обладнання і однією з провідних корпорацій з виробництва найбільшої спецтехніки у США та світі. Виробляє будівельну, залізничну, сільськогосподарську техніку, дизельні та газові двигуни, устаткування та техніку для гірничодобувної промисловості.

Bechtel - найбільша інженерна та будівельна компанія США зі 120-річним досвідом роботи. За роки роботи компанія Bechtel побудувала понад 27 тис. км доріг, 390 електростанцій, 50 гідроелектростанцій. Нею реалізовано понад 300 проектів у сфері залізниці та метро, 80 проектів у портах і 96 - в аеропортах.

Фото: сайт Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-