Прем'єр - про бюджет: Ми зробили все, аби закрити максимум

Прем'єр - про бюджет: Ми зробили все, аби закрити максимум "дірок"

Укрінформ
Щоденні митні платежі до державного бюджету зросли на 409 млн грн порівняно з червнем поточного року і склали 1 мільярд 757 мільйонів.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

«Ми зробили все, аби продумано закрити якщо не всі “дірки”, то максимум. І результат помітний. У червні отримували 1 мільярд 348 мільйонів гривень щоденних надходжень у державну скарбницю від митниці. А сьогодні це 1 мільярд 757 мільйонів щоденно. Тобто, майже на 400 мільйонів у день більше. Це кошти українських громадян, які раніше йшли повз державну скарбницю», - зазначив прем'єр.

Водночас він зазначив, що дії уряду з покращення роботи митниці зустрічають супротив і тиск зі сторони тих, хто не зацікавлений у збільшенні митних платежів до бюджету. «У цьому контексті нічого не змінилося. Я нажив безліч ворогів. Думаю, достатньо впливових. Але витримаю, пройду достойно цей шлях і буду спокійно дивитися людям в очі», - зазначив очільник уряду.

Читайте також: Гройсман: Ми уже починаємо зменшувати, а не нарощувати борги

Коментуючи подальші кроки в напрямку покращення роботи митниці, він наголосив на необхідності сканерів, об'єднання баз даних з іншими країнами. «Дуже багато інституційних змін. І тут теж нічого не вийде  без підтримки парламенту. Це довготривалі процеси», - сказав він.

Також Гройсман наголосив на завершенні консультацій з міжнародними партнерами про те, якою буде сама структура митної служби, фіскальної служби. Відповідаючи на запитання, коли можна очікувати оголошення конкурсу на посаду керівника або керівників, якщо це будуть окремі структури, він наголосив, що це питання в уряді ще аналізується. 

«Ми зараз усе аналізуємо. Не хочу загадувати наперед, але я налаштований на те, щоб найближчим часом це відбулося», - підкреслив він.

Як повідомлялося, на початку вересня Державна фіскальна служба України констатувала надходження до загального фонду держбюджету у серпні 2018 року 30,4 мільярда гривень митних платежів за загальної суми надходжень у 75,5 мільярда гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-