Всього 35 хвилин і 80 гривень: експрес до

Всього 35 хвилин і 80 гривень: експрес до "Борисполя" запустять у листопаді

Фото, відео
Укрінформ
Залізничний експрес з Києва до міжнародного аеропорту "Бориспіль" розпочне роботу уже в листопаді.

Про це повідомив у Twitter Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, тестуючи новий експрес.

"Їдемо залізничним експресом до аеропорту "Бориспіль". У лютому - проект, у травні - початок робіт, у жовтні - тестовий пуск рухомого складу. В листопаді початок роботи експресу", - написав він.

За словами Гройсмана, пасажиропотік через аеропорти України за 9 місяців цього року склав понад 15 млн осіб. Очікуваний показник на кінець року - 20 млн, тому залізничне швидкісне сполучення столиці з аеропортом надзвичайно важливе.

Експрес до аеропорту "Бориспіль" / Фото: @VGroysman

"Бориспіль" - найбільший аеропорт країни, і дістатися до нього тепер можна швидко, без заторів, всього за 35 хвилин і 80 гривень", - зазначив він.

Разом з Прем'єр-міністром новий експрес до аеропорту тестують також міністр інфраструктури Володимир Омелян та в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Як повідомляв Укрінформ, 22 жовтня в. о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов показав новий експрес Київ-Бориспіль, який буде курсувати з Центрального вокзалу до Міжнародного аеропорту "Бориспіль". Загалом таких рейкових автобусів буде п'ять, чотири з них курсуватимуть на маршруті Київ-Пасажирський - Бориспіль-аеропорт, один буде в резерві. 

Читайте також: Укрзалізниця завершила будівництво естакади для експреса до "Борисполя"

Будівництво швидкісної лінії залізничного сполучення між Києвом і аеропортом "Бориспіль" буде завершено до 1 грудня.

Згідно з проектом будівництва, лінія буде прокладена від вокзалу "Київ-Пасажирський" через станцію "Видубичі" до терміналу D аеропорту "Бориспіль". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-