Уряд має намір зберегти в 2019 році програми підтримки агросектору - Гройсман

Уряд має намір зберегти в 2019 році програми підтримки агросектору - Гройсман

Укрінформ
Кабінет міністрів України має намір зберегти в бюджеті на 2019 рік основні програми державної підтримки в агропромисловому комплексі, які реалізовувалися у 2018 році.

Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

“Ми в цьому році в агропромисловому комплексі розпочали ряд нових програм. Ми вирішили, що треба зберегти ці програми і на майбутні роки. Кожній родині, яка буде вирощувати теля, ми даємо підтримку 2,5 тис. гривень  на кожну голову для цих домогосподарств. Що ми отримали зараз - це тільки початок цієї програми. Вже 103 тис. громадян отримують цю допомогу, але ми вважаємо, що ця цифра зросте в 5, 6, 7 разів”, - сказав Прем'єр-міністр.

Він зазначив, що в Україні успішно впроваджується програма підтримки виробництва української сільгосптехніки.  

“2,7 тис. агровиробників прийшли і купили українську продукцію, яка вироблена українськими руками. І за це ми їм компенсували частину вартості цієї продукції”, - наголосив Гройсман.

Також він підкреслив, що уряд прийняв рішення про підтримку твариннцитва, зокрема, здешевлення утримання корів в агропідприємствах. 

“Ми вже маємо 1200 агропідприємств, які отримали цю підтримку від держави. ...Ми будемо продовжувати фінансування цих напрямків”, - акцентував Глава уряду.

Читайте також: Борг підприємств перед Нафтогазом за тиждень зменшився на 0,7%

Водночас, за його словами, програма підтримки фермерства, на яку передбачено 1 млрд грн, пробуксовує через бюрократичні перепони. 

“Ми маємо спільно - фермери, Мінагрополітики і уряд - врегулювати, щоби ця програма стала на широку колію, і щоб ми почали серйозно використовувати ці ресурси на підтримку українського фермерства. За великим рахунком, кожна програма починалася з мінімуму, а потім набирала обертів”, - підсумував Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, загалом на підтримку аграріїв у проекті бюджету-2019 закладено 7,9 млрд гривень, у тому числі на здешевлення придбання вітчизняної техніки - 1,38 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-