Нафтогаз прогнозує

Нафтогаз прогнозує "дірку" в 45 мільярдів через проблему газзбутів

Укрінформ
Нафтогаз прогнозує операційний дефіцит у наступному році на рівні 45 мільярдів гривень.

Про це повідомив голова правління компанії Андрій Коболєв на брифінгу 22 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всі розуміють проблему "газзбутів", непрозорості абонентської бази... Якщо нічого не змінити, то операційний дефіцит за методикою МВФ очікується у розмірі 45 млрд грн", - сказав Коболєв.

Посадовець також додав, що у разі повного скасування спеціальних обов'язків з продажу газу населенню Нафтогаз буде в профіциті.

"Якщо повністю скасувати ПСО (поставки за спеціальними цінами), то, за розрахунками, ми будемо в профіциті", - сказав Коболєв.

Читайте також: Порошенко закликав не вірити популістам, які обіцяють дешевий газ

Як повідомляв Укрінформ, на позачерговому засіданні уряду в п'ятницю, 19 жовтня, Кабінет міністрів підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада. При цьому Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що 90% прибутків НАК "Нафтогаз України" буде сплачено у вигляді дивідендів до державного бюджету та витрачено на потреби громадян.

Одразу після цього МВФ оприлюднив заяву про те, що Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-By взамін програми розширеного фінансування EFF, яка завершується наступного березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-