Порошенко закликав не вірити популістам, які обіцяють дешевий газ

Порошенко закликав не вірити популістам, які обіцяють дешевий газ

Укрінформ
Зобов’язання щодо зрівняння внутрішніх цін на газ з ціною імпортного газу Україна взяла ще 2008 року, коли нинішній Прем’єр-міністр Володимир Гройсман був мером Вінниці, а не очільником уряду, проте міжнародні зобов’язання мають бути виконані.

Про це розповів Президент Петро Порошенко під час зустрічі з колективом Рахункової палати України, повідомляє прес-служба Глави держави.

“Не зайвим буде нагадати, що зобов’язання зрівняти внутрішні ціни на газ з ціною імпортного газу Україна взяла, коли Гройсман ще був мером Вінниці. Відповідний меморандум з МВФ був підписаний 31 жовтня 2008 року. Фонд тоді очолював Домінік Стросс-Канн, а хто на той час був Прем’єр-міністром - дуже легко зазирнути у Вікіпедію. Але хто б не був - подібні зобов’язання носять не персональний, а міжнародно-правовий характер. Хоча зобов'язання і гроші брали одні, а повертати гроші мусять інші”, - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що рішення уряду щодо підвищення ціни на газ має не лише соціально-економічну, але й стратегічну геополітичну складову. Так, за словами Глави держави, продовження співпраці з МВФ дозволяє зберегти макроекономічну стабільність і стабільність курсу гривні, закріпити енергетичну незалежність України від Москви.

Водночас Президент закликав не вірити популістам, які обіцяють зниження ціни на газ.

“Послухайте сьогодні обіцянки популістів здешевити газ у два, в три, в чотири, дехто добалакався - в шість разів знизити ціну. Це можна зробити лише шляхом повернення в російську газову кабалу”, - наголосив Порошенко.

Читайте також: Газ для населення з 1 листопада здорожчає на 23,5% - Прем'єр

Як повідомляв Укрінформ, на позачерговому засіданні уряду в п’ятницю, 19 жовтня, Кабінет міністрів підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада. Одразу після цього МВФ оприлюднив заяву про те, що Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-By взамін програми розширеного фінансування EFF, яка завершується наступного березня.

У свою чергу Президент Петро Порошенко поставив завдання уряду розширити програму субсидій та збільшити фінансування цієї програми задля захисту найменш захищених верств населення.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-