Гройсман закликав місцеву владу більше уваги приділяти енергозбереженню

Гройсман закликав місцеву владу більше уваги приділяти енергозбереженню

Укрінформ
Формування тарифів на житлово-комунальні послуги, як і запровадження заходів ефективного енергоспоживання – одна із сфер, за які відповідає не стільки центральна влада, скільки місцеве керівництво.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи питання збільшення цін на газ і розвитку подальшої ситуації, повідомляє Урядовий портал.

«Ми витрачаємо більшість грошей на тепло і гарячу воду. А хто це виробляє? Теплокомуненерго. А кому вони належать? Муніципалітетам. Тобто в більшості своїй – це не державна власність. Тепер тарифи. В кожному тарифі є складова – газ, зарплати, податки, доставка тощо. І тут важливо, в якому стані ті ж котельні. Якщо в одній котельні КПД 65%, а в іншій, новій – 98%, буде різниця в обсягах споживання газу? Буде!» - сказав Гройсман.

Він нагадав, що питання подорожчання газу понад рік стояло на порядку денному перемовин з Міжнародним валютним фондом, який наразі є одним з найбільших і найважливіших фінансових партнерів України. Разом з тим початковою вимогою збільшення ціни був показник у 60%. Протягом останніх 15 місяців уряд зробив все, аби знизити цю вимогу до 23,5%. Більше того, уряд порахував можливості надання адресної допомоги – субсидій для тих, хто не зможе платити повну ціну.

Читайте також: Гройсман вважає, що бренд Ukraine NOW вже дає результати

Глава уряду наголосив, що завдання місцевої влади не тільки «туї висаджувати», а й глибоко занурюватися в комунальні проблеми міст і громад. «Треба інвестувати у нові котельні, нові системи транспортування енергоресурсів, утеплювати будинки, вкладати в енергозбереження. Тоді споживання буде менше і сам рахунок буде менше! Відповідальність (місцевої влади) важлива. І я готовий допомагати місцевому самоврядуванню», - зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-